Veelgestelde vragen

 • Wat is een Escape Room?

  Een Escape Room room is een levend spel dat je met vrienden/collega’s/familie kunt spelen. Samen worden jullie in een ruimte geplaatst, waarna je 60 minuten hebt om te 'ontsnappen'. Via verschillende aanwijzingen, puzzels en mysteries, moet je er achter komen hoe je moet ontsnappen. Dit kan zijn door middel van codes, sleutels of wellicht op andere manieren! Nadat jullie zijn binnen gelaten door de medewerker, gaat de 60 minuten timer lopen! Deelnemers kunnen tussentijds echter wel hints krijgen van een medewerker aan de hand van een walkie talkie, die vantevoren wordt uitgegeven, mochten de deelnemers figuurlijk 'vast' komen te zitten. Natuurlijk is het veel leuker om dit zelf te kunnen doen. Een medewerker kijkt via camerabeelden mee om de voortgang te bewaken en controle te houden.

 • Wat zijn de openingstijden?

  In principe is de Escape Room enkel het weekend geopend (vrijdagavond, zaterdag de hele dag en zondag de hele dag) en doordeweeks in de avonduren. Doordeweeks overdag is enkel op afspraak! Ook kinderfeestjes zijn enkel op afspraak te reserveren, in overleg.

 • Wat is het adres van de Escape Room?

  Het adres van Escape Room Inside Out is Brinkenhalte 20, 7812 HX, te Emmen. Het pand is gevestigd op het industrieterrein Waanderveld. Bij het bereiken van de Brinkenhalte kunt u de lange oprijlaan op rijden richting het grote doek van de Brinkenhalte 20.

 • Wat is de leeftijdsgrens?

  De minimale leeftijd om onze Escape Room te spelen is 12 jaar. Mocht iemand jonger dan 12 jaar zijn, moet er een volwassen begeleider meedoen met het spel. Wij maken hierin geen uitzonderingen. Bij twijfel zullen we vragen om legitimatie. Uiteraard kunt u van tevoren altijd contact met ons opnemen om dit door te spreken. In overleg is veel mogelijk! Voor kinderen hebben we een speciaal ingerichte kids Escape Room, voor kinderfeestjes. Vraag naar de mogelijkheden! Deze Escape Room is v.a. 7/8 jaar. De kosten voor een kinderfeestje bedragen 125 euro.

 • Voor hoeveel personen is de Escape Room geschikt?

  De Escape Room is geschikt voor 2 t/m 8 personen! Met meer dan 8 personen wordt het te druk in de ruimte, waardoor het qua samenwerking ook veel lastiger wordt om de Escape Room te halen. Met 4 of 5 personen is de kamer het leukst om te spelen. Wanneer je wilt gaan spelen met een team die bestaat uit meer dan 8 personen, kunnen we de groepen ook na elkaar laten spelen. In overleg is veel mogelijk! De Kids Escape Room is voor maximaal 10 kids. Ook gaat er een volwassene als begeleider mee naar binnen.

 • Is de Escape Room eng?

  De Escape Room is spannend, maar niet eng. Er zijn geen acteurs die je bang maken of laten schrikken, maar de tijd tikt wel door! Ook kunnen er licht effecten en muziek fragmenten zijn, die het spannender maken. Een medewerker van de Escape Room kijkt mee via de camera. Hij/zij kan ook hints geven via een walkie talkie systeem, wanneer de groep 'vastloopt'. De medewerker kan tevens direct ingrijpen bij calamiteiten.

 • Is de Escape Room ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk?

  Ja, ook rolstoelgebruikers kunnen de Escape Room spelen! Wel horen we dit graag vantevoren, zodat we hiermee rekening kunnen houden en eventueel de kamer anders kunnen indelen.

 • Wat zijn de kosten voor de Escape Room?

  De kosten bedragen 100 euro per spel voor het volwassen spel In 60 minuten tijd moet je als groep proberen te ontsnappen! De kinderfeestjes bedragen 125 euro. Kinderfeestjes programma: - Ontvangst met ranja/cake - Cadeaus uitpakken met de jarige(n) - Escape Room - Foto maken met de groep - Afsluiting met ranja/chips Mocht een team de kamer voor langere tijd willen afhuren, wordt een meerprijs gerekend. Je kunt bij ons NIET pinnen.

 • Is er parkeergelegenheid?

  Ja, je kunt GRATIS parkeren naast de Escape Room.

 • Wat is het thema van de Escape Room?

  Het verhaal speelt zich af in het kantoor van de oprichter van de Olympische Spelen, Pierre de Coubertin (de Baron). Deelnemers worden in het kantoor gelaten en moeten binnen 60 minuten ontsnappen, via leuke (sport)puzzels! Neem een kijkje in het kantoor en ontsnap met je vrienden! Het gedetailleerde verhaal van de Escape Room is te vinden op de homepagina van deze website.

 • Is er ook een horecagelegenheid?

  Nee, er is GEEN horecagelegenheid in het pand.

 • Wat zijn de algemene voorwaarden?
 • Afspraken over privacy

WordPress website door Alderlane Digital Publications